Yapısal Özellikler
- Su kaldırma oranının yüksek olmasına bağlı olarak daha fazla ürün elde edilir.
- Hamur içi gözenekleri küçük ve düzenlidir.
- Elastik yapıda ve kuvvetli hamur elde edilir.
- Hamur kolay şekil alır.
- Elde edilen ekmek hacimlidir.
- Elde edilen ürün gevrekliğini ve tazeliğini uzun süre korur.
- Mükemmel bıçak açma özelliğine sahiptir.
Ambalajlanma ve Depolanma Şartları
- Değirmenden yeni çıkmış un ekmek yapmaya elverişli değildir piyasaya sürülmeden önce uygun depolama şartlarında 7–10 gün dinlendirilmelidir. Unun dinlendirilmesi sırasında bünyesinde birtakım biyolojik değişmeler olmakta unun ekmekçilik kalitesi yükselmektedir.
- Unun ambalajlamasında kullanılan malzeme hava geçirgen fakat unun dökülmesini engelleyici ve dayanıklı olmalıdır.
- Un ambalaj materyali olarak dokuma kumaş torbalar, kraft kâğıt torbalar ve polietilen torbalar kullanılmalıdır.
- Unlar işleme yerlerinde depolarda ve taşıtlarda fena koku yayan nemli, tatlarına ve diğer özelliklerine etki yapacak maddelerle bir arada bulundurulmamalıdır.
- Unlar direk güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
- Depolarda zemin pürüzsüz, duvarlar düzgün, kolay temizlenebilir nitelikte, sıvası dökülmemiş, ürünlere olumsuz etkide bulunmayacak özellikte olmalıdır.
- Depo üstü tavan ve çatılar akmayı, sızmayı önlemeli, sıcaklık değişmelerinden etkilenmeyi önleyecek şekilde yalıtımlı olmalıdır.
- İçinde un bulunan ambalajlar, kuru zemin ve plastik ızgara üzerine çevrelerinde serbestçe gezinebilecek ve aynı zamanda iyi hava alabilecek durumda istiflenmeli, bu şartlarda yükletilip boşaltılmalı ve yağış altında bırakılmamalıdır.
- Üretim tarihinden itibaren 6 ay içinde tüketilmelidir.